Asus PQ321

Bak det ordinære navnet finner vi den råeste skjermen vi noen gang har testet. Du får Ultra HD og 32 tommers toppklasse, men den er bare for de bemidlede.

#Fototilbehør #Asus
8.5

Full HD er etterhvert allemannseie, så nå er det tid for det neste skrittet opp kvalitetsstigen. Det heter Ultra HD eller 4K, og oppløsningen er på heftige 3840 x 2160 piksler. De første videokameraene kan allerede ta opp i 4K, men det får man først glede av når man bruker en skjerm som ASUS PQ321. Vi tok opp 4K med et GoPro Black Edition, og det er fantastisk å oppleve hvordan man bare kan komme nærmere skjermen og se nye detaljer man ikke kunne på vanlig avstand.

Detaljgjengivelsen representerer ganske enkelt et kjempeskritt fremover. Farger, toneforløp, skarphet og alle de andre kvalitetsparametrene står også flott, uansett om du bruker skjermen til å behandle bilder eller se video. Systemkravene er høye. Du må ha en stasjonær pc med et relativt nytt skjermkort med Displayport-inngang. Det var en kamp å få skjermen til å vise 4K ved de lovede 60Hz. Takket være god support fra ASUS klarte vi likevel å løse problemene, og det var verdt anstrengelsene. Prisen er dessverre ingen trykkfeil.

Konklusjon

Karakteren avspeiler flotte funksjoner med skyhøy oppløsning og en helt forrykende bildekvalitet, men også at brukervennligheten er lav og prisen for høy. Er du først med det nye teknologiske og har en fet konto, er PQ321 likevel et must.

Spesifikasjoner

Merke
Asus