Asus ZenFone 5

Hovedkameraet på 24 mm tar gode bilder. De kan lagres på microSD-kort. Supervidvinkelkameraet har dårlig detaljgjengivelse.

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #Asus
8.7

Denne Android-baserte smarttelefonen har en flott skjerm på 6,2 tommer og 64 GB lagringsplass som kan utvides med micro-SD-kort. På baksiden er det to kameraer. Hovedkameraet har 12,2 megapiksler, en brennvidde som tilsvarer 24 mm, og en lysstyrke på F1.8, mens det andre er et supervidvinkelkamera på 8,0 megapiksler tilsvarende 15 mm. Der flere andre smarttelefoner med dobbeltkamera gir deg mer tele, får man altså mer vidvinkel på ZenFone 5. Du kan fotografere på helautomatikk eller i proff-innstilling, hvor du kan velge ISO-verdi, autofokus, hvitbalanse og eksponeringkompensasjon. Du kan også fotografere i råformat, men det er vanskelig å få til pen støyreduksjon i konverteringen. Kameraet kan ta port-
rettbilder med kunstig uskarp bakgrunn. Det fungerer greit, men sløringen er ikke helt på nivå med de beste telefonene.
Selv i godt lys gir vidvinkelkameraet bilder med utviskede detaljer, og vi opplevde at en blå himmel fikk skjemmende flekker. Til gjengjeld har hovedkameraet flott detaljgjengivelse. I forhold til mange andre smarttelefoner har hovedkameraet svak, men naturlig fargemetning, og med litt enkel bildebehandling matcher bildene dem fra dyrere smarttelefoner.

Konklusjon

I forhold til mange andre smarttelefoner har hovedkameraet svak, men naturlig fargemetning, og med litt enkel bildebehandling matcher bildene dem fra dyrere smarttelefoner.

Spesifikasjoner

Merke
Asus