Canon Macro Ring Lite MR-14EX II

Denne Canon blitsen gir deg et flott lys uten harde skygger på nærfotografering. De to separate lampene er en stor ressurs, men en bør være makroentusiast før en kan si den er verdt prisen.

#Fototilbehør #Canon
8.7

Den nye ringblitsen fra Canon monteres enkelt i objektivets filterfester samt blitsskoen. En kan snu de to lampene, så det er mulig å få lyset til å komme ovenfra og nedenfra i stedet for bare fra siden. Det er også et stort pluss at en kan stille inn forholdet i lysstyrken mellom lampene, så hovedlyset kommer fra den ene, mens den andre leverer et litt svakere utfyllingslys. Det er definitivt med på å gi flottere bilder, da lyset faller mer naturlig. Du bør ikke la deg lure av ledetallet på 14. Det er rikelig, da en normalt fotograferer nærme, og vi fikk god lysstyrke selv da vi fotograferte ute i mørket. På samme måte har blitsen også kraft nok til å knipse med kortere lukkertider enn på 1/250 sekund ute i dagslys, hvor det er nødvendig å aktivere High-speed sync, som koster i lysstyrke. Eksponeringen er sikker, og blitsen er også godt egnet til portretter, hvor den gir en myk og jevn belysning av ansiktet.
Det skuffer likevel, tatt i betraktning den svært høye prisen, at blitsen ikke er værbestandig.

Konklusjon

Denne ringblitsen gjør nærfotografering til en lek, da du alltid er sikret et flott lys, som ellers er en utfordring å oppnå med motiver så nærme. Systemet med de to lampene fungerer bra, men prisen er dessverre så høy at en bør være makroentusiast før det gir mening.

Spesifikasjoner

Merke
Canon