DJI Mavic Mini

For første gang noensinne kan man få en ekte DJI-drone for bare 4000 kroner.

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #DJI
9.0

For første gang noensinne kan man få en ekte DJI-drone for bare 4000 kroner. Mavic Mini avløser Spark, som fram til nå var nybegynnermodellen, men den var noe dyrere ved lanseringen og gjorde oss til tider utrygge, da vi altfor lett mistet forbindelsen på selv korte avstander. Dette er noe bedre med nye Mini, som vi hadde ute på snaue 800 meters avstand med fri utsikt på 25 meters høyde. Med trær eller bygninger i veien opplevede vi imidlertid at rekkevidden sank til bare 50 meter, men den utrygge følelsen fra Spark er borte.

Mavic Mini har også den fordelen at den bare veier 249 gram. Det er helt uhørt for en drone av den kvaliteten, og det betyr at du inntil videre forholder deg til et rundere regelverk, fram til nye EU-regler trer i kraft. Da gjør kameraet at den lave vekten ikke vaksinerer deg mot registrering. Du må selvfølgelig likevel overholde generelle regler.

Er du på korrekte sikkerhetsavstander, får du til gjengjeld mye fly- og fotoglede med Mavic Mini. Den lille drone styres enkelt ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen og en smarttelefon, og dronen oppfører seg langt på vei som en fullvoksen Mavic 2 Pro. Selvfølgelig ligger rekkevidden, kvaliteten, opptakene og funksjonene på et lavere nivå, men selv i åtte-ni sekundmeters vind fløy den lille dronen trygt rundt takket være innebygd gps.

Til prisen er både bildene og videoene utmerkede, men det dynamiske området er – som på kameratelefoner – begrenset. Det betyr at man må være varsom for ikke å få utbrente høylys i opptakene sine. Imidlertid får du både eksponeringskompensasjon og live-histogram til å hjelpe eksponeringen på vei.

Conclusion

Stabil og velfungerende nybegynnerdrone til en god pris, som tar skarpe bilder og videoer på høyde med en god smarttelefon. Mini er enkel å styre, og man er raskt i luften med den tilhørende appen. Begrenset dynamisk omfang. Rekkevidden påvirkes lett av f.eks.trær.

Spesifikasjoner

Merke
DJI