DJI Spark Alpine White - Front 3-4

DJI Spark

Hittil har kameradroner vært store og bråkete, men det gjør Spark noe med. Den er full av imponerende funksjoner og et lite reklamestunt.

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #DJI
9.0

DJI Spark er den minste dronen fra giganten DJI. Den er ikke mye større enn en brusboks, og den veier til og med mindre. Prisen er også relativt lav, for den koster halvparten av en Mavic Pro, som hittil har vært den billigste modellen fra DJI ved lanseringen.
Derfor er det også greit nok at kameraet ikke kan hamle opp med de større modellene. Du må nøye deg med video i Full HD, så den flotte 4K-kvaliteten fra Mavic og Phantom ser vi ikke her. Kvaliteten er utmerket, men detaljgraden er ikke helt på høyde med de beste smarttelefonene. Det er imidlertid bare synlig på data- og TV-skjermer.
Stillbildene er på 12,0 megapiksler, akkurat som hos Mavic, men detalj-
graden sliter litt, og det dynamiske omfanget er begrenset. Høylys brenner fort ut hvis du bruker Auto, og bildene er i jpeg og ikke i raw-format, så etterbehandlingen begrenser seg.
Til gjengjeld har Spark en haug av
lekre funksjoner som Active Track, som kan følge en person som for eksempel løper eller sykler og holde vedkommende i sentrum av bildet, uten at du trenger å styre dronen selv.
Du kan kontrollere dronen med en smart­telefon. Det fungerer, men vi anbefaler en fjernkontroll. Den kan du kjøpe for 1349 kroner eller i et sett, og da blir rekkevidden utvidet fra bare 70 meter, som vi opplevde, til 500 meter i teorien. Vi fikk til 370 meter.
DJI har gjort et stort nummer av at Spark kan lette, lande og bli styrt med hånden, og det er veldig gøy de første par gangene, men siden rekkevidden bare er på noen få meter, er det bare en liten gimmick. På mange måter er Mavic Pro en bedre drone, men for nybegynneren med et lavere budsjett er Spark et morsomt, kompetent og utmerket flyvende kamera.

Konklusjon

Liten, gøyal og god drone. Den tilhørende appen er rå. Konstruksjonen er av høy kvalitet, og kameraet henger veldig stabilt i et flytende oppheng.
Begrenset rekkevidde uten fjernkontroll. Batteritiden er på maks et kvarter. Noe snaut med detaljer i bilder og film, og armene er ikke sammenleggbare.

Spesifikasjoner

Merke
DJI