DXO Optics Pro 9 Elite

Den franske raw-konverteren gjør det lett å få flotte resultater uten objektivfeil og med gode farger og lysforhold, og den er utstyrt med en helt ny støyfjerner.

#Fototilbehør #DxO
8.8

Det store salgsargumentet i den nye versjonen av Optics Pro, er støyfjerneren kalt PRIME, som analyserer bildene til bunns og fjerner støyen. Det er uansett en tidkrevende prosess.

Med PRIME tok det oss ett minutt og 40 sekunder å konvertere et bilde, mens det tok åtte sekunder uten. Til sammenligning brukte Lightroom fire sekunder på oppgaven. Til gjengjeld er støyfjerningen ganske forrykende med PRIME, som overgår Lightrooms støyfjerner. I Lightroom må man justere selv, og lar man støyfjerningen ta hardt i, går det ut over detaljene. I standardinnstillingen i Optics Pro 9 får man et virkelig flott resultat stort sett uten støy, og programmet tilpasser selv doseringen, og som standard fjerner det optiske feil ut fra opp-lysninger om kamerahus og objektiv.

DxO hevder at programmet er blitt raskere til å oppdatere eksempelbildet når man flytter på glideknapper, men man må fortsatt vente en liten stund. Det er irriterende og er ikke noe man opplever i Lightroom.

Konklusjon

Gir flotte resultater med de automatiske justeringene, som tilpasser lys, fjerner objektivfeil og mye mer, og mulighetene for justeringer er omfattende. Den nye støyfjerneren er i en klasse for seg, og med den flotte bildekvaliteten kan man godt leve med litt lange ventetider.

Spesifikasjoner

Merke
DxO