Epson Perfection V550 Photo

Ønsker du å skanne gamle bilder fra negativer er Epsons skanner V550 god. Den fjerner støv og tar opp til 12 negativer om gangen, men du slipper ikke unna bildebehandlingen senere.

#Fototilbehør #Epson
8.3

Skanneren fra Epson gir fotografer – og andre, mulighet til å skanne gamle negativer. I motsetning til de fleste multiskrivere kan du nå skanne analogfilmer i en høy oppløsning. Du får med en ramme som har plass til fire lysbilder eller 12 negativer, men den kunne nok vært smartere utformet. Den er vanskelig å lukke ordentlig og negativene faller lett ut. Det er derimot positivt at en kan skanne flere bilder samtidig. Det er en stor fordel at det er støvfjerner, slik unngår du å måtte utføre kloning i bildebehandlingen senere. Det utgjør at skanningen tar lenger tid. Uten støvfjerner er et bilde skannet i 2400 ppi, tilsvarende 7,7 megapiksler, ferdig på 43 sekunder, og med støvfjerner bruker skanneren tre minutter. Programvaren er god, men den automatiske fargejusteringen kunne vært bedre.
Vi var ofte nødt til å etterjustere i Photoshop. Detaljgjengivelsen er fin og det er godt med nyanser i både høylys og skygger. Bildene havner likevel ikke på samme nivå som skannerne spesielt utformet for negativer og lysbilder.

Konklusjon

Skanneren er en forholdsvis billig måte å digitalisere filmbilder på, og det er en fordel med støvfjerneren. Muligheten til å skanne flere bilder samtidig er også bra. Filmrammen kunne vært bedre, og en må ofte rette på fargene. Bildekvaliteten er likevel bra for en slik skanner.

Spesifikasjoner

Merke
Epson