Focus On Travel Photography

Denne boka er full av reiselystne motiver krydret med fototips. Prisen er lav, men oppsettet er litt rotete.

#Fototilbehør #Focus
8.5

Forlaget Focal Press, som står bak en rekke fotobøker, har nettopp gitt ut denne boka om reisefotografering. Forfatteren Haje Jan Kamps er en ivrig reisefotograf, som i løpet av de siste to årene bare har vært hjemme cirka 15 prosent av tiden. Motivene er inndelt etter inspirerende emner som Folk på farten, Landskap og utsikt samt Fang destinasjonens sjel. Hvert kapittel ledsages av fototips både i forhold til f.eks. lys, farger, kontrast og støy, men også av mer praktisk karakter. Det er også brukt plass på konkrete kameraer, noe som ikke alltid er hensiktsmessig, da de raskt foreldes. Det er positivt at det er exif-data til de fleste motiver, men de veksler mellom å være kjappe snapshots og ekte blinkskudd. Boka er også kompakt, så man kan ha den med under armen.
På nesten alle sidene får man et motiv å gå på oppdagelsesferd i, og de ledsages av skråskrift og trykte bokstaver. Først er det artig med denne blandingen, men det gir et rotete inntrykk og er vanskelig å lese. Prisen er fin.

Konklusjon

En kompakt og billig reisebok som gir god inspirasjon og fototips til motiver på farten. Den er litt uoversiktlig, da det forvirrende oppsettet gir et litt rotete inntrykk. Plassen til konkrete kameraer kunne ha vært brukt bedre.

Spesifikasjoner

Merke
Focus