Garmin VIRB Elite

Smart lite actionkamera fra Garmin med wi-fi og gps tar opp video og bilder på farten. Kameraet er robust, men hvordan er det med bildekvaliteten?

#Fototilbehør #Garmin
8.4

De fleste kjenner Garmin for sine gps-er til biler. Produsenten står også bak actionkameraet VIRB Elite, som kan monteres på f.eks. en mountainbike og kan geotagge bilder. Det ligner ikke på et kamera, men en blanding mellom en lommelykt og en gps. Kameraet ligger godt i hånden og har en behagelig, vanntett gummioverflate som dekker alt utenom objektivet og skjermen. Menyen er lett å bruke, og kameraet bruker et oppladbart litiumion-batteri. Opptak lagres på et microSD-kort, som er beskyttet under batteriet, men vanskelig å komme til. Bilder og video tas via en cmos-sensor med en oppløsning på henholdsvis 16,0 megapiksler og Full HD.
Den lille skjermen på 1,4 tommer kan brukes som søker, men det er vanskelig å vurdere bildekvaliteten. Bilder blir fotografert med en kraftig vidvinkeloptikk. De fremstår utmerket med en god fargemetning. Kontrasten kunne gjerne ha vært litt kraftigere, og skarpheten varierer litt. Alt i alt er kvaliteten veldig fornuftig, men den slår ikke GoPro Hero3 Black Edition.

Konklusjon

Det lille actionkameraet har både wi-fi og gps. Det er robust, og etter litt øvelse er det lett å bruke den enkle menyen. Skjermen kunne gjerne vist bildene mer tydelig. Bildekvaliteten er flott, men den slår likevel ikke de øvrige konkurrentene.

Spesifikasjoner

Merke
Garmin