ID/FX FocusMaker

Nytt flott designet produkt gjør det lettere å få flotte filmklipp med et speilreflekskamera. Produktet er likevel mest opplagt til videoentusiasten.

#Fototilbehør #ID/FX
8.3

Danske ID/FX aps står bak FocusMaker, som ifølge produsenten kan monteres på de fleste speilreflekser på markedet, uten ekstra utstyr. I praksis er det dårlig plass til produktet på de små objektivene til de minste modellene.
Det er forholdsvis lett å montere FocusMaker, som består av en pinne med referansepunkter og en fokusring, som man monterer på objektivet. Alt er laget i plast. Når man har zoomet inn på et motiv, f.eks. i forgrunnen, som man vil filme, vrir man fokusringen for å finne skarphetspunktet. Nå kan man markere punktet på ringen ved hjelp av en av de medfølgende justérbare klossene. Så velger man et nytt fokuspunkt, det kan være i bakgrunnen. På den måten kan man få myke bevegelser når man skifter fokus mellom for- og bakgrunn.
FocusMaker tar flotte videoopptak, og apparatet henvender seg til semiprofesjonelle entusiaster, som vil produsere kontrollerte videoinnslag og krever den ultimate bildekvaliteten. Prisen er dessverre noe høy.

Konklusjon

FocusMaker er opplagt til den semiprofesjonelle videoentusiasten, der kvaliteten er helt avgjørende. Produktet passer best til større speilreflekser, og det er forholdsvis enkelt å betjene. Prisen er likevel en tanke for høy.

Spesifikasjoner

Merke
ID/FX