Loupedeck CT

Loupedeck har spesialisert seg på tastaturer med snarveistaster og vriknapper til blant annet Photoshop og Lightroom. CT har krympet sammenlignet med forgjengerne, så det tar mindre plass på skrivebordet.

#Fototilbehør #Loupedeck
8.7

Finske Loupedeck har spesialisert seg på tastaturer med hurtigtaster og vriknapper for bilde-, musikk- og videoredigering. De to første modellene lignet på klassiske tastaturer og etterlot seg ikke mye plass på skrivebordet. CT, som står for Creative Tool, har krympet til rundt to telefoner og får lett plass ved siden av datamaskinens vanlige tastatur.

Det har 39 knapper, og alle har flere funksjoner og kan også programmeres ved hjelp av det medfølgende programmet. De seks nøyaktige vriknappene kan kobles direkte til skyveknappene i f.eks. Lightroom, og de små skjermbildene ved siden av viser hva man justerer. Når man sveiper, kommer det fram seks nye beskrivelser så man kan ha alle Lightrooms-skyveknappene representert. De 12 berøringsfølsomme skjermfeltene kan programmeres til å dekke verktøy som Spot Removal og Adjustment Brush samt presets og en lang rekke andre funksjoner, og trenger man mer enn de 12, kan man også sveipe her. De åtte runde knappene dekker blant annet hovedområder som Library, Develop og Export, og de 12 firkantede feltene endrer seg etter det valgte hovedområdet.

Det er mange flere muligheter enn de nevnte, og det krever ganske mye innsats å sette opp alt, for standardkonfigurasjonen er langt fra optimal. Er man bestemt på å bruke programmene sine med tradisjonelle tastatursnarveier og mus, vil det ta lang tid å få noen gevinst ved å bruke CT, og kanskje vil noen aldri få fullt utbytte. Likevel er Loupedecks nyeste verktøy absolutte en velkonstruert toppdings for feinschmeckere med solid leketøysbudsjett.

Konklusjon

Man får høy kvalitet og utallige oppsettsmuligheter som på sikt kan gjøre jobben i programmene dine enklere. Krever lang tilvenning, og prisen er (også) for profesjonelle.

Spesifikasjoner

Merke
Loupedeck