Metz mecablitz 44 AF-2 digital

Fin nybegynnerblits

#Fototilbehør #Metz
8.4

Med et ledetall på 44 er den nye Metz kraftig nok for de fleste oppgaver. I tillegg har den en liten innebygd LED-lampe, som kan fungere som video­lys. Design og finish er elegant, og skoen er utført i robust metall. Brukervennligheten er dårlig, som ingen tegning eller indikasjon på, hvilken vei batteriene skal vende, eller intet display som viser innstillingene eller statusen til blitsen. Dessuten finnes ikke den sparsomt illustrerte bruksanvisningen på norsk. Hodet kan vippes og vris opp og rundt. Desverre kan det ikke vippes ned, for selv på 50 mm lyses ikke bunnen av bildet opp med et full-frame-kamera, og på 24 mm blir det helt feil. Det hjelper imidlertid betydelig hvis man alltid bruker den innebygde diffuserplaten. Til gjengjeld er det fint at blitsen har automatisk High-Speed-Sync, så den kan brukes utendørs med korte lukkertider, samt usb-inngang for firmwareoppdatering og innebygd reflektorplate. Metz 44 AF-2 fås til Canon, Fujifilm, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Samsung eller Sony og kan fungere som trådløs slaveblits med TTL-automatikk med alle. Prisen er også god.

Konklusjon

Eksponeringen treffer aldri ved siden av, og både High-Speed-Sync og slavefunksjon er støttet. Dessuten har den innebygd videolys.
Overraskende ujevn belysning av bildeflaten helt opp til 50 mm, som medfører at man ofte mangler lys i bunnen av bildet.

Spesifikasjoner

Merke
Metz