Nikon Speedlight SB-5000

Kjølesystem sikrer blitsen

#Fototilbehør #Nikon
8.8

Den gode nyheten er at Nikons blits SB-5000 nå kan radiostyres når den er plassert unna kameraet. Det er bedre og mere driftssikkert enn klassisk infrarød fjernstyring. Den dårlige nyheten er at radiostyringen foreløpig bare fungerer med kameraene D5 og D500, samt at systemet er langt mer kronglete i bruk og oppsett enn Canons tilsvarende system. SB-5000 kan fjernstyres fra kameraet med den lille radioenheten WR-R10. Den koster 869 kroner. SB-5000 har et ledetall på 55 og registrerer objektivets brennvidde selv, uansett om kameraet er full-frame eller APS-C. At blitsen har fått et kjølesystem er nytt. Dermed kan den knipse raske serier uten å bli for varm. Det er spesielt velegnet til den røde løperen eller bryllup. Det er greit og oversiktlig å stille inn SB-5000, og den har innebygd diffuser og refleksplate. Det følger med veske, fot og filtre. Hvis du bare skal bruke en enkelt blits montert på kameraet, så er den glimrende SB-910, med i praksis samme styrke, fortsatt et fornuftig alternativ til bare 3980 kroner.

Konklusjon

God og kraftig blits som kan holde følge i selv raske bildeserier på grunn av det innebygde kjølesystemet. Blitsen er enkel og grei å stille inn.
Nikons system for radiostyring er trøblete og ikke i nærheten av å være så brukervennlig som Canons. Fungerer kun med kameraene D5 og D500.

Spesifikasjoner

Merke
Nikon