Nokia Lumia 1020

Kameraet i denne mobiltelefonen har en oppløsning på hele 41,3 megapiksler å gjøre jobben med, og de blir utnyttet på en svært smart måte. Man må likevel vente på herlighetene.

#Fototilbehør #Nokia
8.9

Nokias nye telefon har en ny bakbelyst bildesensor som er større enn den i mange kompaktkameraer. Oppløsningen er på 41,3 megapiksler, og alt etter om man knipser i 16:9- eller 4:3-format, får man dermed bilder på 33,6 eller 38,2 megapiksler. Objektivet er utviklet i samarbeid med Carl Zeiss og har bildestabilisering.
Via app-en Nokia Pro Camera får du manuell innstilling av ISO, lukkertid, fokus, hvitbalanse og eksponeringskompensasjon. Dessverre kan ikke den faste blenderen på F2.2 justeres.
Kameraet lagrer et bilde i full oppløsning samt et på 5,0 megapiksler, og selv i den lille versjonen er det flere detaljer enn man får med f.eks. iPhone 5, som lager bilder på 8,0 megapiksler. I full oppløsning får man enda flere detaljer, men tett innpå er bildene litt kornete selv på ISO 100. Man får også godt med detaljer i skygger og høylys i forhold til mange andre smarttelefoner. Eneste anke er at autofokus er litt sløv, så det går ofte rundt et sekund fra man trykker på knappen, til bildet tas.

Konklusjon

Windows-telefonen Lumia 1020 leverer bilder med et hav av detaljer og et fint dynamisk omfang, takket være den store sensoren med høy oppløsning. Kameraet har gode innstillingsmuligheter, men vi hadde gjerne sett at autofokus jobbet litt raskere.

Spesifikasjoner

Merke
Nokia