Panasonic HX-A500E

Det nye actionkamera Panasonic HX-A500E sikrer deg imponerende høy videooppløsning i 4K og har en veldig spesiell design. Dette gir sin største konkurrent utfordringer på to viktige punkter.

#Fototilbehør #Panasonic
7.8

Mengden actionkameraer til 4K er liten. GoPro kom først med HERO3, som knipser 15 bilder i sekundet. Panasonics nyhet løper fra konkurrenten ved å mestre 4K med 25 bilder i sekundet. Dessuten er den vanntett ned til tre meter, der GoPro må befinne seg i et vanntett hus, noe som påvirker lyden negativt. På HX-A500E er batteri, kort, skjerm og meny plassert i en egen enhet, mens kameraet dingler i enden av en ledning, slik at det kan bæres på flere måter. Vi festet enheten rundt armen og satte kameraet på hodet med et pannebånd.

Bildekvaliteten på både foto og video har nøytrale farger og en fin kontrast. Hvitbalansen er sikker, men opptakene blir en smule undereksponerte, og det dynamiske omfanget er lite. På bildet kan en se korn selv i dagslys – det ses likevel ikke på videoopptak. Den kraftige vidvinkelen gir massiv fortegning. Ved 4K-opptak blir kameraet varmt, den høye oppløsningen sluker batteri, og bildet blir ikke så bra som forventet.

Konklusjon

Det er verdens første 4K-actionkamera med 25 bilder i sekundet, og bildekvaliteten er god for denne typen kamera. Den todelte løsningen er praktisk, men ikke så elegant. For actionentusiaster som foretrekker å filme seg selv i øyehøyde, gir kameraet god mening.

Spesifikasjoner

Merke
Panasonic