Pico Dolly

Trenger du en såkalt dolly som gjør det lett å utføre flotte, glidende videopanoreringer, gjør Pico Dolly det mulig til en overkommelig pris. Løsningen kan brukes til flere kameratyper.

#Fototilbehør #Pico
8.4

Hvis du monterer et kompaktkamera, et systemkamera, et videokamera eller en smarttelefon på Pico Dolly, åpner det seg helt nye videomuligheter. Med hendene kan du rulle Dollyen over et glatt bord eller gulv – f.eks. kjøre rundt et lekende barn på gulvet og få et nytt perspektiv i opptakene. Hjulene kan dreies, så du kan kjøre rundt motivet. Med teleskoparmen kan kameraet heves til en høyde på 28 cm, eller du kan få det nesten ned i høyde med underlaget. Armen kan avmonteres og erstattes med et kraftigere hode, men det følger ikke med. Det gjør dollyen stabil nok til også å bære et speilrefleks. Pico Dolly er laget av metall og er robust. Dessverre er hjulene litt for harde, så selv små ujevnheter i underlaget slår igjennom på videoen. I tillegg er den så lett at det kan være vanskelig å gjøre bevegelsen helt jevn, men med litt øvelse går det. Vi savner en innstillingsskala på hjulene, så det er lett å innstille dem helt likt – f.eks. hvis dollyen skal kjøre helt sirkulært rundt et motiv.

Konklusjon

Pico Dolly er et spesielt verktøy man ikke bruker hver dag. Sammenlignet med hva dollyer, glidetracks og tilsvarende utstyr koster for øvrig, er det en fin løsning. Dollyen gjør det enkelt å utføre flotte videopanoreringer, men hjulene kunne gjerne vært mykere.

Spesifikasjoner

Merke
Pico