PNY, ELITE PERFORMANCE SDHC 32GB

Amerikanske PNY lover nå overføringstider på opptil 100 megabyte i sekundet. holder det også i praksis?

#Fototilbehør #PNY
8.6

Hvis man skal ha det optimale ut av et kamera som støtter standarder som UDMA 7 og UHS-1, er det viktig at kortene også gjør det. Ellers får man ikke glede av kameraets kjappe seriefotografering, hvis bufferen ikke tømmes i en fart. De raske kortene har vært en dyr fornøyelse, men PNY’s nye toppserie lover valuta for pengene. Her er lesehastigheten oppe på 100 megabyte i sekundet. Det tilsvarer en hastighet på 667x. Et kort på 32 gigabyte kan til og med fås for under 500 kroner.

Vi testet kortet mot et Sony-kort, som har en lesehastighet på 94 megabyte i sekundet i et Canon EOS 70D, som kan ta syv bilder i sekundet. Vi holdt utløseren nede mens vi tok raw-filer på cirka 27 megabyte til hastigheten falt. Her klarte begge kortene å ta 14 bilder. Vi tok også tiden på hvor lang tid kameraet brukte på å tømme bufferen. PNY klarte det på omtrent 15 sekunder, mens kortet fra Sony bare måtte ha ni sekunder. Et skuffende resultat for PNY, men fortsatt raskt og til en fin pris.

Konklusjon

PNY leverer i teorien et av markedets raskeste SD-kort, men forbikjøres av et langsommere kort som Sonys, som for øvrig kan fås for 420 kroner med samme kapasitet. PNY's kort er fortsatt et godt valg til video i Full HD og avanserte kameraer som støtter UHS-1.

Spesifikasjoner

Merke
PNY