PNY PRO-ELITE PLUS SDHC 32GB

Det nyeste minnekortet fra PNY lover topphastighet og massevis av plass. Se om pris og yteevne henger sammen.

#Fototilbehør #PNY
8.9

Mange nye kameraer støtter raske standarder som UDMA 7 og UHS-1, og dersom man vil ha fullt utbytte av det nye kameraet sitt til f.eks.
action, er det viktig at man bruker et kort som matcher spesifikasjonene. Kortet PNY PRO-ELITE PLUS SDHC er av en slik type og er i samme klasse som SanDisk’s Extreme Pro-kort både når det gjelder spesifikasjoner og pris. Det har nemlig en lesehastighet på 95 megabyte i sekundet, altså en hastighet rundt 600x, noe som er 60 megabyte mer enn forgjengeren PRO-ELITE, som vi testet i fjor.
For å se om kortet faktisk er blitt bedre, testet vi det i et raskt Pentax K-30, som kan ta 6,0 bilder i sekundet. Vi holdt utløseren nede mens vi tok ti raw-filer på rundt 15 megabyte hver i en serie. Deretter tok vi tiden på hvor lang tid kameraet brukte på å tømme bufferen. Det tok 4,6 sekunder. Vi testet også forgjengeren, og der tok det 6,0 sekunder. Det er altså tydelig at farten har gått i været, og PNY’s nye kort er derfor et opplagt valg til actionfotografering.

Konklusjon

Vi likte forgjengeren, og det nye kortet fra PNY skuffer ikke. Det koster cirka 100 kroner mer, men det er verdt pengene hvis man har behov for et stabilt kort når man tar actionbilder eller tar opp video i Full HD-kvalitet.

Spesifikasjoner

Merke
PNY