Reflecta, Smartphone Scan

Tyska Reflecta har gjort en kul skanner för smarttelefoner, där man med hjälp av en app kan skanna film, dior och pappersbilder. Frågan är om man kan ha den till något vettigt.

#Fototilbehør #Reflecta
6.9

Det finnes mye artig utstyr til smarttelefoner, blant annet denne skanneren fra Reflecta. Den virker slik at man installerer den gratis appen iPhotojet på en smarttelefonen, og så plasseres telefonen i en holder på toppen av skanneren. Man kan da sette inn film eller dias via en holder i fronten av skanneren. Man kan også skanne papirbilder i størrelsen 9 x 13 eller 10 x 15 cm. Her bruker man en egen holder på siden av skanneren. Når maskinen står på og appen er aktivert, kan man bestemme om man vil skanne dias eller bilder. Deretter lyser en LED-lampe i skanneren opp det innsatte bildet, som så avfotograferes av telefonens kamera. Det virker raskt og enkelt. Man må likevel være klar over at skanneren bare leverer den bildekvaliteten som kameraet kan etterleve. Den kommer heller ikke på høyde med ekte skannere. Reflectas modell har sin største berettigelse når det gjelder deling av gamle bilder på f.eks. Facebook, da man med få trykk kan skanne og laste opp bilder rett fra telefonen.

Konklusjon

Reflecta-skanneren er mest av alt et morsomt leketøy, og kan ikke konkurrere med hverken flatbedskannere eller egne filmskannere. Har man behov for å skanne gamle dias eller papirbilder i en fei for å dele dem på Facebook, er den likevel en smart snarvei.

Spesifikasjoner

Merke
Reflecta