Samsung Galaxy A5 (2016)

Ikke helt på toppen

#Fototilbehør #Samsung
8.3

Objektivet i nye Galaxy A5 har en imponerende lysstyrke på F1.9, og det har innebygd optisk bildestabilisering, noe man ellers bare ser på dyrere modeller. Oppløsningen er 13,0 megapiksler og dermed ikke den høyeste på markedet. Hvis man velger innstillingen Pro, så kan man justere hvitbalanse, ISO og eksponeringskompensasjon, men dessverre ikke lukkertid. Høyeste ISO er skuffende 800, og man kan ikke velge raw. Det finnes også et HDR-program, men oppløsningen senkes til 8,0 megapiksler, og funksjonen reagerer langsomt.
Skjermen på 5,2 tommer gjengir bildene skarpt og med fine farger. A5 er utstyrt med en rask Octa-Core-processor, så den jobber jevnt over hurtig. Det er en innebygd lagringskapasitet på 16 gigabyte, og man kan bruke microSD-kort. A5 støtter NFC, så man enkelt kan koble den til et kamera, men man må klare seg uten video i 4K. A5 er slank og robust oppbygd med en metallramme med herdet glass på for- og bakside. De avrundede kantene gjør at den ligger behagelig i hånden.
Når det gjelder bildekvalitet, er fargene naturlige, og skarpheten er fin. Detaljgraden er imidlertid ikke på topp i de mørke områdene. Støyhåndteringen er heller ikke optimal.

Konklusjon

Høy lysstyrke, bildestabilisering og rask prosessor. God pris. Fint at telefonen støtter NFC.
Det er ikke mulig å knipse raw eller filme 4K-video. Lav ISO og ikke den beste bildekvaliteten.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung