anm_samsGalaxyNote8_01

Samsung Galaxy Note8

Samsung har kuttet ut tradisjonelle fotokameraer, og nå satser de knallhardt på smarttelefoner med optimal bildekvalitet. Med Galaxy Note8 er de på riktig kurs.

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #Samsung
9.2

Samsung Galaxy Note8 Samsung Galaxy Note8 har en skjerm på 6,3 tommer og to bakovervendte kameraer på 12,2 megapiksler. Det ene kameraet har en vidvinkel tilsvarende 26 mm F1.7, mens det andre tilsvarer 52 mm F2.4. I tillegg har det et frontkamera på 8,0 megapiksler, beregnet for selfier og videoanrop.
Som på andre smarttelefoner kan du kjøre kameraene på automatikk, der det er mulig å justere eksponeringskompensasjonen. Dessuten kan du bruke Pro-innstillingen til å sette ISO-verdien til mellom 50 og 800, og du kan velge lukkertid, hvitbalanse, autofokus, lysmålermønster med mer. Blenderen er alltid fast på denne typen kameraer.
I Pro-innstillingen kan du også fotografere i råformat, noe som gir et solid løft for mulighetene når du behandler bildene. Som alltid med et kamera med liten bildebrikke, handler mye av raw-
konverteringen om å bekjempe bildestøy. Det dynamiske omfanget vil heller ikke være i nærheten av så stort som for eksempel på et speilreflekskamera, men Pro-innstillingen gir et stort pluss.
Android-telefonen får nok et pluss fordi du kan utvide minnekapasiteten kraftig med billige microSD-kort. Det er for eksempel en fordel når du filmer i 4K.
Med funksjonen Live Focus du bruke en skyveknappp for å bestemme hvor uskarp bakgrunnen skal være. Det fungerer bra på for eksempel portretter, men i løpet av den tiden du bruker på å velge nivå, kan du risikere at motivet endrer seg. På det punktet fungerer portrettinnstillingen til iPhone bedre. Den gjør bakgrunnen uskarp automatisk.
I jpeg er bildekvaliteten god, med høy skarphet og fargemetning. Fargene er noe varme, men til gjengjeld gjør det at fotografering i skygge og overskyet vær gir flotte resultater Betjeningen er klassisk Android og fungerer bra.

Conclusion

Bildekvaliteten er flott, og du har gode innstillingsmuligheter. Det er
mulig å fotograferere i råformat og å utvide minnekapasiteten.
Jpeg-bilder tatt i solskinn kan få litt varme og mettede farger, og selv om
råformat er et stort pluss, må du leve med en del støy i filene.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung