Samsung Galaxy Note9

Flott bildekvalitet på lave ISO-verdier. Fint med to brennvidder og mulighet for råformat. Ikke mulighet for å filme 4K HDR-video. Dessuten er prisen høy for en stor og tung telefon.

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #Samsung
8.9

Den nye toppmodellen fra Samsung er praktisk for fotografer som vil justere i Lightroom på mobilen. Det følger nemlig med en såkalt S Pen som det er enkelt å bruke på den store skjermen på 6,4 tommer. ­Imidlertid er dobbeltkameraet på 12,0 megapiksler hovedattraksjonen. Kameraet har ­effektiv optisk bildestabilisering på både fotografering og 4K-­filming. Det ene kameraet har en vidvinkel med raskt og ­sikkert Dual Pixel-autofokus og mulighet for å bytte
­mellom ­blender F2.4 og F1.5 og øke uskarpheten i bakgrunnen. Du må nært motivet for å få god effekt, så man ser ikke mye effekt i for eksempel portretter. Imidlertid er det en god funksjon for kunstig bakgrunnssløring. I Pro-­tilstand går ISO bare opp til 800, noe som er litt skuffende, men i dagslys på lave ISO-verdier er bildekvaliteten forrykende med mange fine detaljer og flotte farger, og generelt er eksponeringen svært sikker. Videokvaliteten er utmerket. Dessuten har Note9 en ny funksjon som advarer om lukkede øyne på bildene og skitt på linsen. Det første fungerte overbevisende – også på seks meters avstand – men selv med mye skitt på ­linsen ble vi ikke advart. Med sine 7,6 x 0,9 cm og 201 gram er den ganske stor og tung.

Konklusjon

Med sine 7,6 x 0,9 cm og 201 gram er den ganske stor og tung.

Spesifikasjoner

Merke
Samsung