Sigma USB Dock UD-01

Dette unike foto-produktet gir helt nye muligheter i forhold til innstilling og justering av objektiver.

#Fototilbehør #Sigma
9.0

Denne docken gjør det mulig å oppgradere kompatible objektivers fastvare direkte fra en pc eller Mac, samt å brukerinnstille fokus og
bildestabilisering. Man lagrer innstillingene i to varianter, så man f.eks. har én til video og én til action og ellers kjører med standardinnstillingen. Først henter og installerer man programmet Sigma Optimization PRO, og så forbinder man docken og datamaskinen via usb-kabel.
Når programvaren har gjenkjent objektivet, er det bare å se etter fastvareoppdateringer. Så kan man avgrense fokusområdet, mikrojustere presisjonen og velge, om man vil prioritere normal eller rask autofokus. Man kan også velge en glidende fokusbevegelse, som ser bedre ut på video. Dessuten kan man justere i hvilke plan bildestabiliseringen skal jobbe.
Effekten er merkbar, men foreløpig fungerer docken kun fullt ut med Sigmas 120-300mm F2.8 til 27 995 kroner. Fire andre objektiver er delvis kompatible, men her kan man kun oppgradere fastvare og justere nærgrensen.

Konklusjon

Sigmas usb-dock er et intelligent bakdeksel til nyere Sigma-objektiver. Det er en forfriskende ny idé, som vi forhåpentlig
kommer til å se mye mer til i fremtiden. Vi gleder oss til at denne docken blir mulig å bruke på mer enn ett enkelt objektiv.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma