Sony FE 24-70mm F2.8 GM

Sonyobjektiv med overbalanse

#Fototilbehør #Sony
8.5

GM er en ny objektivserie i Sonys ekstra gode G-serie. Serien prioriterer flott sløring i bakgrunnen – også kalt bokeh. GM står for G Master og markerer at de nye objektivene ligger over Sonys G-linje. Sonys nye objektiv føles da også akkurat så lekkert som det prislappen legger opp til.
Objektivet er rettet mot systemkameraer med E-fatning. Det er værbestandig og takler å jobbe under vanskelige værforhold. Objektivet er utstyrt med en såkalt piezoelektrisk motor for autofokus. Det gir rask og lydsvak fokusering.
Knappen under G-merket er en fokuslås, og i tillegg er det en lås på zoomringen. Skarpheten er intet mindre enn fantastisk i bildesentrum. I hjørnene er den fin på F2.8, og den er på topp fra F5.6. Det blir svak fortegning på 24 mm og nesten umerkelig vignettering. Objektivets svakhet er balansen. Vårt Alpha7R II veier 625 gram, mens objektivets vekt er oppe på 886 gram. Lengden er 13,5 cm og 16,5 cm på henholdsvis 24 mm og 70 mm. I noen tilfeller vil derfor Sonys ZEISS
Vario-Tessar 24–70mm F4.0 til 11 595 kroner fortsatt være et attraktivt alternativ. Sonys G- og ZEISS-objektiver fortsetter parallelt med den nye GM-serien.

Konklusjon

Mekanisk og optisk på et meget høyt nivå. Fantastisk skarphet ved F5.6.
Det store og tunge objektivet balanser dårlig på de små og lette Alpha7-kameraene.

Spesifikasjoner

Merke
Sony