anm_sony_x_p

Sony Xperia X Performance

Sparsomme detaljer

#Fototilbehør #Sony
7.9

Sony skryter av at kameraet har 22,8 megapiksler, men som standard tar telefonen bilder på 8,3 megapiksler, noe som er litt forvirrende. Imidlertid kan oppløsningen økes. Fargegjengivelsen er god, og eksponeringene treffer fint. På høyeste oppløsning får man mange detaljer i midten, men det kniper litt i kantene og i mørke områder kan detaljene smelte sammen til store kladder. På høy ISO-verdi tar støyreduksjonen vel hardt i.
Frontkameraet har 13,0 megapiksler, men igjen er vi litt
skuffet over detaljgjengivelsen med denne oppløsningen.
Kamera-appen er enkel. På manuelt program kan man kun stille hvitbalanse og eksponeringskompensasjon, men ikke lukkertid og ISO-verdi. Vi irriterer oss også over at appen tilsynelatende forskjønner portretter ved å glatte ut huden, det gir litt kunstige resultater. Man kan ikke knipse i raw-format.
På siden av telefonen sitter en dedikert utløserknapp for bilder. Det liker vi, og det samme med den forholdsvis kraftige vidvinkelen som tilsvarer 24 mm. Autofokusen reagerer raskt og følger godt motiver i bevegelse. Vi fikk imidlertid ikke alltid helt skarpe motiver. Skjermen er på fem tommer med Full HD. Uansett innstilling blir fargemetningen for kraftig.

Konklusjon

Lekker telefon som leverer gode farger og eksponering og har rask autofokus.
Detaljgjengivelsen imponerer ikke – spesielt i skyggeområder, og ansikter får dukkehud.

Spesifikasjoner

Merke
Sony