Sony Xperia XZ2 Premium

En flott smarttelefon med avanserte funksjoner. Den maksimale ISO-verdien er rekordhøy, og telefonen er vannavvisende. Skjermen er god. Plasseringen av kameraene er ikke optimal. Ikke den beste bildekvaliteten til prisen. Kan ikke fotografere i råformat, og vi savner bildestabilisering.

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #Sony
8.3

Mens andre mobilprodusenter har hatt modeller med dobbeltkameraer lenge, er XZ2 Premium den første fra Sony. Den tidligere kantete designen er erstattet av runde former, men med 15,8 x 8,0 x 1,2 cm og 236 gram er telefonen litt av en kloss.
Telefonen har to kameraer. Det ene er en vidvinkel på 19,0 megapiksler, mens det andre er et svart-hvitt kamera på 12,0 megapiksler. Velger du å bruke begge kameraene i Pro-tilstanden, aktiveres tilstanden «Ultrahøy følsomhet». Her er oppløsningen 17,0 megapiksler. På Auto-innstillingen blir svart-hvitt-kameraet brukt til svart-hvite bilder eller til å gjøre bakgrunnen uskarp.
Kameraet klarer seg godt i svakt lys, både ute og inne, men selv om lysfølsomheten går til rekordhøye ISO 51 200, vil vi nødig gå over ISO 6400, for da kan støyen bli for påtrengende. Tross den høye oppløsningen når ikke detaljnivået opp til de beste i klassen, men til gjengjeld er fargegjengivelsen veldig god. Kameraene sitter lavt, så det er lett å blokkere med fingrene, det er fortsatt ikke mulig å fotografere i råformat, og bildestabiliseringen
fungerer bare under filming. Skjermen på 5,8 tommer er stor og klar, og den kan vise 4K HDR-video. Det
håndterer den også godt.

Konklusjon

Skjermen på 5,8 tommer er stor og klar, og den kan vise 4K HDR-video. Det håndterer den også godt.

Spesifikasjoner

Merke
Sony