Sony Xperia XZ3

Telefonen har en skikkelig flott HDR-skjerm. Filmer godt i 4K med avanserte muligheter. God eksponering og fine detaljer. Det er fortsatt ikke mulig å fotografere i råformat, og dermed er den maksimale ISO-verdien i praksis ubrukelig. Ingen optisk bildestabilisering.

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #Sony
8.5

Idet Sony hadde lansert sin første smarttelefon med dobbeltkamera, har de gått tilbake til ett kamera i det nye flaggskipet, XZ3. Den nye smart-
telefonen har vært på en etterlengtet slankekur, og med sin buede form
ligger den godt i hånden. Dessverre er kameraet plassert slik at man lett
setter en finger foran det.
Med sine 19,0 megapiksler ligger XZ3 høyt i klassen på oppløsning. Det blir best synlig på lave ISO-verdier, hvor man får mange detaljer. Fargene er flotte og naturlige, og eksponeringen er generelt god. Man kan ta bilder med kunstig uskarp bakgrunn, og det er lett å justere effekten etter behov. Det fungerer fint, men gjør at oppløsningen går ned til 8,0 megapiksler.
Dessverre er det ingen optisk bildestabilisering, og Sony er omtrent den eneste produsenten som fortsatt ikke har åpnet opp for å fotografere i råformat. Vi skulle gjerne ha sett om vi kunne få mer ut av den høye ISO-grensen på 12 800 i Lightroom med dette, men nå gjør kraftig støy at den er ubrukelig. Til gjengjeld scorer XZ3 med sin store OLED-skjerm på 6,0 tommer med HDR og 1440 x 2880 punkter. Den er virkelig klar og viser bilder med gode detaljer og farger. Video-opptak blir skikkelig flotte, og man kan filme i 4K med HDR, hvor det er synlig flere
detaljer i de mørke områdene, mens kontrasten blir litt mindre hard.

Konklusjon

Video-opptak blir skikkelig flotte, og man kan filme i 4K med HDR, hvor det er synlig flere detaljer i de mørke områdene, mens kontrasten blir litt mindre hard.

Spesifikasjoner

Merke
Sony