Sony Xperia Z1 Compact

Sonys nyeste mobiltelefon kan tåle en tur under vann og byr på manuelle finesser til fotografen. Kameradelen har flere talenter, men den høye oppløsningen er ikke en av dem.

#Fototilbehør #Sony
8.5

Denne nye Compact-versjonen har nærmest identiske spesifikasjoner med den opprinnelige Xperia Z1, bortsett fra at skjermen er satt ned til 4,3 tommer. Den er vanntett og kan tåle en dybde på 1,5 meter i ferskvann i 30 minutter, men tåler ikke saltvann. Kameraet kan kjøre med fullautomatisk eksponering eller et program med manuelle grep. Det gjelder hvitbalanse, som automatikken for øvrig klarer fint, og eksponeringskompensasjon, som reddet mange motlysbilder for oss. Brennvidden tilsvarer 24 mm, og objektivet kjører konstant på F2.0 og justerer eksponeringen med lukkertid samt ISO. Det gir korte lukkertider, som er fint med tanke på den dårlige ergonomien en telefon har. Maksimal oppløsning er 20,7 megapiksler, men detaljene overlever ikke støyreduksjonen, så vi brukte 8,3 megapiksler, hvor detaljgjengivelsen er fin i sentrum. Kantskarpheten er svak, men godkjent for en kameratelefon. Det er en effektiv autofokus som kan være søkende på motiver som er nærme.

Konklusjon

Z1 Compact er en god smarttelefon, hvor vi er spesielt glade for de manuelle mulighetene på kameradelen og en fin bildekvalitet på 8,3 megapiksler. Den høyere oppløsningen skuffer likevel en del, men til gjengjeld er det positivt at telefonen er tett mot vann og støv.

Spesifikasjoner

Merke
Sony