Sony Xperia Z1

Her får man den hittil høyeste kameraoppløsningen i en Android-telefon, en stor bildesensor samt en lyssterk optikk. Allikevel skuffer detaljgjengivelsen.

#Fototilbehør #Sony
7.7

Sony har fylt en lyssterk optikk på F2.0 i denne mobiltelefonen, som dessuten er utstyrt med en bakbelyst cmos-sensor av samme størrelse som i mange lommekameraer. Og med 20,7 megapiksler skulle man forvente massevis av detaljer. Det får man dessverre ikke. Detaljgjengivelsen er uklar, slik at alle pikslene slett ikke kommer til sin rett, og så mengden av detaljer bare tilsvarer den man får fra en iPhone med 8,0 megapiksler. Kameraprogramvaren er grei, men man må velge mellom fullautomatikken Optimal auto, som knipser i 16:9-format og bare i 8,3 megapiksler, eller Manuelt, som er automatikk med mulighet for å velge eksponeringskompensasjon, hvitbalanse, ISO og lysmålingsmetode. Her kan man knipse i full oppløsning.

Det er flott at Z1 er vanntett. Dessverre blir kameradelen umedgjørlig i vannet, da den berøringsfølsomme skjermen ikke kan betjenes med våte fingre, og apper åpnes tilfeldig. Som smarttelefon er Z1 glimrende og operativsystemet Android 4.2 virker fint.

Konklusjon

Z1 er en lekker telefon, og det er fantastisk at den er vanntett, så man kan ta bilder under vannet. Bildekvaliteten er helt utmerket, men man får overhodet ikke noe utbytte av de mange pikslene, og kameraprogramvaren er litt forvirrende å bruke.

Spesifikasjoner

Merke
Sony