StabiRicer

Dersom kameraet skal ha solid støtte på en ujevn overflate er denne posen en overraskende effektiv løsning. Prisen er god, men det er likevel små ting du bør være forberedt på.

#Fototilbehør #StabiRicer
9.0

Skarpe bilder krever at kameraet holdes helt i ro, men dessverre har en ikke alltid et stativ med seg. Det er også situasjoner der en vil ta diskrete bilder av livet i byen. Det er her den danske nyheten StabiRicer viser hva den kan.
Den relativt lille posen inneholder langkornet ris og er enkel å forme, så den gir et solid underlag på ujevne overflater som stein eller det åpne vinduet i en bildør. Om kameraet skal stå på en skjev overflate, løser StabiRicer også oppgaven med å få rettet horisonten. Den kan også brukes til å stabilisere utstyret, dersom en lener seg opp mot et tre for å unngå ristede bilder med halvlange lukkertider. Vi klarte fint å oppnå skarpe bilder med lukkertider på ned til 1/6 sekund ved å holde kameraet fast mot en ujevn stein, posen sikret et solid underlag. StabiRicer er så lett og liten at den kan få en fast plass i fotovesken.
En bør likevel være oppmerksom på at den ikke må utsettes for kraftig regnvær, men den tåler likevel et par regndråper.

Konklusjon

Vi var ærlig talt litt skeptiske for hvordan den lille posen med ris kunne stabilisere kameraet vårt. Det kan den, og vi er imponerte over hvor lett en får skarpe bilder på en ujevn overflate. Eneste minus er at den kun er vannavvisende, men til denne prisen er den topp.

Spesifikasjoner

Merke
StabiRicer