Toshiba Exceria Pro 16 GB

Seriefotografering i raw og 4K-video stiller ekstreme krav til dataoverføring, og Toshiba EXCERIA PRO er med skrivehastigheter på 240 megabyte i sekundet nå verdens raskeste SD-kort.

#Fototilbehør #Toshiba
8.5

Den nyeste standarden innen SD-kort heter UHS-II og klarer lese- og skrivehastigheter opp mot utrolige 300 megabyte i sekundet, med spesielt fokus på 4K-video. Et av de første kortene til denne standarden kommer fra Toshiba og selges ikke her hjemme enda, men du får likevel en anmeldelse av den nye kort-
typen. Kortet har en lesehastighet på opptil 260 megabyte og en skrivehastighet på opptil 240 megabyte i sekundet med UHS-II-kompatibelt utstyr. Det er kompatibelt med eldre utstyr. I tillegg til 4K-video kan kortet også brukes til foto, og foreløpig er det bare Fujifilm X-T1 som støtter standarden. Vi testet det nye kortet mot et Class 10-kort i X-T1 og fikk i praksis ti flere serie-opptak på UHS-II-kortet, før bufferen var full, noe som var rundt det dobbelte, men ikke nok med det. Kameraet var umiddelbart klart igjen etterpå, mens det med Class 10-kortet var nødt til å bruke 45 sekunder ekstra på å skrive de siste dataene. Det er altså helt klart en betydelig forskjell med den nye korttypen.

Konklusjon

Minnekortet er ofte det som avgjør hvor raskt du kan jobbe, og Exceria Pro er en god og fremtidssikret investering som setter farten i været på den ene kamera-modellen, som foreløpig støtter UHS-II.

Spesifikasjoner

Merke
Toshiba