Transcend Compact Flash 1000x 32GB

Det lokkes med høye hastigheter til en lav pris, så det store spørsmålet er bare om dette CF-kortet kan hamle opp med dagens favoritt til å knipse action.

#Fototilbehør #TranScend
9.1

Transcend er relativt ukjent i Norge, men det er ingen kvalitetsproblemer med firmaets toppmodell, Transcend Compact Flash 1000x. Det hamler nemlig opp med vår foreløpige fartskonge, Lexar Professional 1000x. Vi testet de to fartsmonstrene i actionkameraet Canon EOS-1D X, og med begge kortene kunne vi fyre av 48 raw-bilder før bufferen var full. Deretter kunne vi fortsatt knipse videre med begge kortene og få et par bilder i sekundet. De to duellantene tømte også bufferen på samme rekordtid, nemlig rundt åtte sekunder. Til sammenligning kunne vi ta 41 raw-bilder med det langsommere kortet SanDisk Extreme før bufferen var fylt til bristepunktet, og her tok det 14 sekunder før den var tømt igjen. Det er en merkbar forskjell. Det går også raskt å overføre bilder til pc-en, da Transcend kopierte fem gigabyte på bare 37 sekunder – ett sekund raskere enn Lexar. Og så er det dette med prisen. Mens Lexar-kortet koster omkring 1200 kroner, må man bruke bare 800 kroner for Transcend.

Konklusjon

Dette fartsmonsteret av et CF-minnekort kan uten å blunke måle seg med våre favoritter fra Lexar i dag og er også en del billigere. Vi opplevde ingen problemer under testen og kan varmt anbefale dette kortet – særlig hvis du tar mange raw-bilder i et høyt tempo.

Spesifikasjoner

Merke
TranScend