Xtorm AP250 Solar Panel Booster 14 Watts

Effektiv solcellelader som holder liv i telefon og kamera når man er borte fra sivilisasjonen. Krever sol og virker ikke bak et vindu. Er best i en vinkel på 45 grader. Tåler ikke regn.

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #Xtorm
9.0

Nødladere er løsningen når den hardt prøvede smarttelefonen trenger mer strøm i løpet av en lang dag på farten. Men skal man virkelig langt bort og ikke ha tilgang til
stikkontakter, bør man vurdere denne solcelleladeren fra nederlandske Xtorm. Det er et tynt panel på 315 gram, som kan legges sammen og knappes igjen og derfor fint kan ligge i ryggsekken. Solar Panel Booster kan ikke lagre strøm, men til gjengjeld kan den lade telefon, nettbrett, nødladere og kameraer ute i naturen.
Optimale betingelser er skyfri himmel mellom klokken ni og 15, og her fikk vi fylt opp 37 prosent strøm på en iPhone X i løpet av en time og 26 minutter. En iPad 2018 fikk 22 prosent på en time og 22 minutter. Etter klokken 15 er solen svakere, men likevel fikk vi pumpet inn 28 prosent på en stor iPad Pro med 12,9 tommers skjerm på to timer og 29 minutter fra klokken 16 og videre.
Panelet har to USB-kontakter, så man kan lade to enheter samtidig, og en liten skjerm viser hvor mange ampere som blir sendt ut. Dessuten er panelet sprutsikret og leveres med en karabinkrok for å feste det på en ryggsekk og
dermed lade mens man er ute og går.

Konklusjon

Effektiv solcellelader som holder liv i telefon og kamera når man er borte fra sivilisasjonen.

Krever sol og virker ikke bak et vindu. Er best i en vinkel på 45 grader. Tåler ikke regn.

Spesifikasjoner

Merke
Xtorm