Yuneec Mantis Q

I disse dager flyr markedet for kameradroner bare i én retning, men nå skjer det noe. DJI får endelig etterlengtet konkurranse. I hvert fall på papiret.

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #Yuneec
5.6

Yuneec Mantis Q gjorde oss oppriktig glade da den ble lansert. Giganten DJI sitter nemlig på verdensherredømmet for droner, og selv om de gjør det på forbilledlig vis, savner vi konkurranse til nytte for forbrukerne. Yuneec har vært med siden 1999 og har i prinsippet hatt et forsprang på DJI på sju år. Mantis Q ser da også ut til å gi DJIs lille drone, Spark, nærkamp i de høyere luftlag. Yuneec trumfer med både 4K-video og en batteritid på rundt en halvtime pr. flyvning. Det er dobbelt så lenge som Spark, og prisen er nesten den samme. Dessuten kan man legge inn armene på Q så den tar mindre plass enn ellers kompakte Spark.
Dessverre skjønte vi fort at det fortsatt er gode grunner til at DJI sitter godt på dronetronen. Til tross for utallige forsøk og oppdatering av programvare klarte vi aldri å kalibrere kompasset i Mantis Q. Likevel dristet vi oss til å fly med den, og som oftest lettet
dronen faretruende skjevt, for den ene
motoren brukte mer tid på å få opp omdreiningene enn det de andre gjorde. Da vi først fikk Mantis Q opp i luften, følte vi oss konstant utrygge. Sammenlignet med de beste konkurrentene flyr den ustabilt, og de upresise styrespakene på fjernkontrollen gjør definitivt ikke jobben noe enklere.
Også bildekvaliteten trekker karakteren nedover. Både foto og video byr på annenrangs detaljer og minner om de man fikk med en mobiltelefon for minst fem år siden. Opptakene hopper og danser, for den digitale stabiliseringen er elendig. Til gjengjeld leverer batteriet på flyvetid, og den er den klart beste på markedet i prisklassen.

Konklusjon

Proppfullt av funksjoner og flotte spesifikasjoner. Alt er pakket inn i en drone som veier bare 480 gram, og som kontrolleres med en utmerket app.

Flyr ustabilt, ikke alle funksjoner virker optimalt, og bildekvalitet samt stabilisering er på et skuffende lavt nivå. Savner også kollisjonssensorer.

Spesifikasjoner

Merke
Yuneec