Canon EOS 250D

Med det nye EOS 250D har Canon satt rekord for verdens minste ­speilrefleks med fleksibel skjerm.

av Utstyrsguiden #Kamera #25
8.8

Med det nye EOS 250D har Canon satt rekord for verdens minste ­speilrefleks med fleksibel skjerm. Heldigvis har det en del mer å by på enn man hadde forventet av et kamera i denne klassen. Det har mange fellestrekk med system­kameraet EOS M50, for eksempel den nye ­DIGIC 8-prosessoren som gjør det mulig å filme i 4K. Bare det er et skritt videre fra den tidligere modellen, EOS 200D.
Søkeren er litt liten og mørk. Til gjengjeld er de ni fokuspunktene man får i søkeren, ­supplert med hele 3975 punkter man får når man bruker ­skjermens live view som søker. Her kan man også bruke den nye og velfungerende øyeregistreringen som også finnes i de store R-modellene.
Ellers er skjermen berøringsfølsom, og man blir raskt fornøyd med å velge funksjoner og fokuspunkt her, og man kan også ta et bilde med et trykk på skjermen. Dessverre gjengir den ikke bildene helt korrekt, og det gjorde at vi måtte bruke eksponeringskompensasjon i situasjoner der det viste seg unødvendig. Det ga både under- og overbelyste bilder Med andre ord krever det tilvenning, og vi brukte histogrammet en del for å sikre oss velbelyste bilder. Til gjengjeld er detalj- og fargegjengivelsen virklig flott.
Til tross for et kompakt ytre er ergonomien helt fin, og kameraet er deilig lett og ligger perfekt i hendene. Håndgrepet er blitt ­dypere, og det er behagelig og går hånd i hånd med den brukervennlige menyen. Vi testet 250D med det ­utmerkede objektivet EF-S 18–55 mm F4.0–5.6 IS STM, som kan kjøpes sammen med kameraet for totalt 6494 kroner. Kameraet fås i svart, hvitt og sølvgrått.

Konklusjon

Sikker autofokus med god ansiktsgjenkjenning.God bildekvalitet med fine detaljer og pene farger. Flotte og klare filmopptak med 4K-oppløsning. Skjermen er ikke helt troverdig. Lav batteri-
kapasitet.

Spesifikasjoner

Merke
25
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,6
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
5
Maks ISO
51200