anm_canon6D2_01

Canon EOS 6D Mark II

Etter drøyt fem år kommer Canon endelig med en avløser for EOS 6D. På mange måter minner det om forgjengeren, men under overflaten har det skjedd saker og ting.

av Utstyrsguiden #Kamera #25
8.7

Canon EOS 6D Mark II er ved første øyekast til forveksling likt det første EOS 6D. Det fikk nesten fem år på markedet, nesten uhørt lenge. Vekten og målene er omtrent de samme, og med noen få unntak er kontakter, knapper og hjul plassert som på forgjengeren. De mest iøynefallende forandringene er den nye kontakten foran for en fjernutløserkabel samt skjermen som du nå kan vippe og vri. De største nyhetene ligger under overflaten. Auto-
fokus er betydelig forbedret og har nå 45 fokuspunkter. Gamle 6D hadde 11. Med Mark II kan du gruppere fokuspunktene som på for eksempel de nye EOS 5D-modellene. Hele 27 av de 45 fokuspunktene er aktive ved F8.0, og dermed fungerer autofokus også når du bruker telekonverter. Fokushastigheten og presisjonen under fotografering er veldig god og holder følge med den høyere topphastigheten på 6,5 bilder i sekundet. Imidlertid finner vi den største forbedringen i autofokus under filming og live view. Her leverer den nye Dual Pixel-brikken godt og glidende fokus – ikke minst sammen med et av Canons nye STM-objektiver. Dessuten kan kameraet fokusere ved at du peker på den berøringsfølsomme skjermen. Det fungerer virkelig bra. Dessverre har ikke kameraet fått en styrespak for valg av for eksempel fokuspunkter, noe blant annet EOS 5D Mark IV har.
Det er ikke lett å slå gamle 6D på bildekvalitet, og til tross for sine 26,0 megapiksler er ikke EOS 6D Mark II nevneverdig bedre enn forgjengeren på detalj- og fargegjengivelse, støy og dynamisk område. Til tross for en ny lysmåler må du ofte jobbe med eksponerings-
kompensasjonen, men det er enkelt, og du venner deg fort til det.

Conclusion

EOS 6D Mark II er et glimrende fullformatkamera med klart forbedret auto-
fokus. Det har innebygd Wi-Fi, Bluetooth og GPS, og ergonomien er på topp.
Etter fem år burde 6D Mark II skille seg mer ut fra forgjengeren sin. Skjermen kunne godt ha vært større, og vi savner en styrespak. Ingen 4K-video.

Spesifikasjoner

Merke
25
Megapiksler
26
Brennviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
6,5
Maks ISO
102400