Canon EOS R

Nå kommer Canon endelig med fullformat uten speil. Det betyr fantastiske bilder og sikkert autofokus i et lekkert hus som også har plass til smarte nyvinninger.

#Kamera #25
9.1

Canon EOS R er proppfullt av funksjoner som rett og slett gjør det morsommere å fotografere. Canons nye systemkamera med fullformatbrikke byr på god ergonomi og et velkjent Canon-brukergrensnitt. Du kan tilpasse de fleste av knappene, også det nye berøringsfeltet som sitter til høyre for den gode søkeren. Med en tommelfingerbevegelse kan man for eksempel justere ISO-verdi eller bla i bildene. Man må bare passe seg for å endre noe med en tilfeldig berøring. Idéen er god, men krever litt tilvenning. En annen smart detalj er at de nye tilhørende RF-objektivene har en programmerbar kontrollring. Vi valgte å styre eksponeringskompensasjonen her, og det fungerte raskt og godt. Dessverre er det ikke bildestabilisering i kameraet, noe som er irriterende hvis man bruker EF-
objektiver uten stabilisering med adapter.
Kameraet har rekordhøye 5655 fokuspunkter som dekker stort sett hele bildeflaten. Det er mange fokusinnstillinger, blant annet øyeprioritert fokus, som fungerer sikkert ved både fotografering og filming. Vi var også fascinert av hvor raskt autofokus bet seg fast, allerede før vi hadde trykket på utløserknappen – selv i veldig svakt og utfordrende lys. Da vi tok bildeserier, fikk vi ingen svart skjerm gjennom hele sekvensen på de 8,0 bildene i sekundet EOS R kan ta. Også den lydløse lukkeren, som du velger i menyen, var overbevisende i sin absolutte stillhet.
Bildekvaliteten fra de 30,1 megapikslene i bildebrikkens er overbevisende. Detaljene er gode, og eksponeringen sitter som et skudd. ISO går til 40 000 men kan utvides til 102 400 som kan brukes i nødstilfeller. Først på rundt ISO 25 600 blir bildestøyen godt synlig.

Konklusjon

Imponerende bilder, funksjoner og lynraskt autofokus. Ergonomien er god, og de mange tilpasningsmulighetene gjør EOS R til en helt suveren debut. Den elektroniske søkeren sluker mye batteri, og vi savner bildestabilisering i kamerahuset. Med de nye objektivene er ikke kameraet særlig kompakt.

Spesifikasjoner

Merke
25
Megapiksler
30,1
Brennviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skjerm
3,15
Bilder/sekund
8
Maks ISO
102400