Canon EOS R

Enn så lenge er EOS R største modell i Canons serie med speilløse fullformatkameraer.

av Utstyrsguiden #Kamera #25
8.8

Enn så lenge er EOS R største modell i Canons serie med speilløse fullformatkameraer. Ergonomien er god, og menyen er klassisk og oversiktlig så alle EOS-brukere raskt føler seg hjemme. EOS R er værforseglet og har en berøringsfølsom skjerm på 3,2 tommer som kan vinkles og vris i alle retninger. Som eneste EOS-kamera har R en berøringsplate ved søkeren. Som med flere av knappene kan den brukertilpasses til for eksempel å endre ISO-verdi med en
fingerbevegelse. Imidlertid er det for lett å endre innstilling med en tilfeldig berøring, så vi endte opp med å slå av funksjonen. På RF-objektivene sitter det en god kontrollring som også kan brukertilpasses. De 5655 fokuspunktene dekker det meste av bildet og holder godt fast. Å flytte et punkt fra den ene siden til den andre med navigasjonsknappene går tregere. Til gjengjeld virker kameraets øyeregistrering veldig godt. Støy er synlig fra ISO 12 800, men bildene er fullt brukbare opp til ISO 51 200.

Conclusion

Sikkert autofokus og trygg eksponering. Flotte farger, fine detaljer og god håndtering av støy.Ingen innebygd bildestabilisering. Lav oppløsning for en toppmodell.

Spesifikasjoner

Merke
25
Megapiksler
30.1
Brennviddeforl./optisk zoom
1
LCD-skjerm
3,2
Bilder/sekund
8
Maks ISO
102400