Canon EOS RP

Canon EOS RP

Dette kameraet er ikke bare den letteste fullformatmodellen på markedet. Det er også et av de aller billigste. I tillegg har det en ny og virkelig nyttig funksjon.

#Kamera #25
8.9

Canon EOS RP det andre systemkameraet fra Canon med fullformatbrikke og R-fatning. Prisen er rundt to tredjedeler av storebror EOS R, og du må kjøpe en av de eldre generasjonene av Sonys Alpha7-kameraer for å få billigere fullformat.

På papiret er det altså et svært attraktivt kamera for alle som vil ta spranget til den store bildebrikken. Ikke bare er prisen lav, det er også vekten. Huset veier 485 gram, noe som er nesten 200 gram lettere enn storebror.

Det er også mindre på alle akser, men er fortsatt værtettet. Den lave vekten vekker begeistring, men størrelsen gir en litt dårligere ergonomi. Som tilbehør kan man kjøpe et forlengergrep som gjør kameraet litt høyere. Vi har ikke prøvd det.

Den lille skjermen på toppen av EOS R er spart bort, noe som er litt synd. Til gjengjeld liker vi det nye programhjulet som gjør det enklere å velge program enn på storebroren. Også den berøringsfølsomme touch pad-en fra EOS R er borte, men det gjør ikke så mye, for den krever omfattende tilvenning.

Med den nye funksjonen Focus bracketing kan EOS RP ta fra to til 999 bilder og forskyve fokus en anelse mellom hvert av dem. Det er enkelt å stille inn og går raskt. Så kan du velge de med best skarphet og smelte dem sammen til ett bilde med full dybdeskarphet på datamaskinen.
Autofokus har 4779 punkter og er raskt og sikkert. Dessverre klarer EOS RP bare fem bilder i sekundet. Til gjengjeld er bufferen effektiv, så med et raskt SD-kort kan du ta 50 jpeg- og råformat-filer før hastigheten synker.

De 26,0 megapikslene leverer flott kvalitet med naturlige farger. Høy ISO-verdi går bra, men storebror gjør det litt bedre.
Dessverre bruker RP det lille LP-E17-batteriet. Det holder bare til 250 bilder mot 370 på EOS R. Den store diameteren på settobjektivet på 24–105 mm gjør at det lille kameraet ikke kan ligge plant, men det kan forlengergrepet fikse.

Konklusjon

Flott bildekvalitet med mange detaljer. Lav vekt og pris. Smart Focus
bracketing-funksjon trekker opp. Mange fokuspunkter. Bare 5,0 bilder i sekundet er litt lite i denne klassen. Ingen bildestabilisering i kameraet. Lite batteri med lav kapasitet.

Spesifikasjoner

Merke
25
Megapiksler
26,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
5,0
Maks ISO
102.400