Canon PowerShot SX620 HS

Selv om kameraet bare er 2,8 cm tykt, har det likevel hele 25 x optisk zoom. Men spørsmålet er om det kan holde stand mot de beste smarttelefonene.

#Kamera #25
8.3

Canon PowerShot SX620 HS har innebygd wi-fi og støtter også NFC, så man kan overføre bildene til telefonen ved bare å la kamera og telefon berøre hverandre. Irriterende nok har SX620 HS en skuffende skjerm som verken er berøringsfølsom eller fleksibel. Kameraet kommer også bakpå poengmessig i forhold til dagens smarttelefoner, for etter vår mening har det for få kreative programmer. Det gjelder f.eks. pano-
rama- og HDR-programmer, noe man finner i de fleste smarttelefoner. Dessuten må man lete forgjeves etter et helmanuelt program samt de halvautomatiske programmene.
Imidlertid overgår SX620HS de beste smarttelefonene med tanke på bildekvalitet. Fargene er flott mettet, og kontrasten er god selv om motlys gir kameraet store problemer, for skyggene blir for dominerende. Bildestøy er stort sett fraværende helt opptil ISO 3200. Til gjengjeld er støyreduksjonen så tøff at det går voldsomt ut over detalj-
graden. Selv ved ISO 160 er detaljene aldri helt tydelige og skarpe. Man bør absolutt holde seg under ISO 800.
Kameraets største styrke er den
optiske 25x-zoomen som dekker
området 25–625 mm. Det er imponerende at man kan skvise inn så mye zoom i et kamerahus som bare er 2,8 cm tykt. Zoomen bruker 3,5 sekunder på å komme seg fra maksimal vidvinkel til maksimal tele, og den jobber helt lydløst. Ved maksimal vidvinkel er blenderen F3.2, mens den faller til svake F6.6 ved full tele, så det må en del lys til for å fotografere på lange brennvidder. Ergonomisk ligger kameraet fint i hånden – og akkurat det er et felt der PowerShot SX620 HS overgår dagens smarttelefoner med god margin.

Intelligent Lukker er et morsomt program som automatisk tar et bilde når kameraet gjenkjenner et ansikt. Her kan man fange mange gøyale situasjoner med familien. Kameraet har verken søker eller blitssko, og det er heller ikke noe actionkamera. Kameraet klarer bare 2,5 bilder i sekundet, og oppløsningen faller fra 20,1 til 5,0 megapiksler hvis man velger denne funksjonen som kan ta sju bilder pr. sekund. Man kan filme i Full HD med 30 bilder i sekundet, og her er kvaliteten grei sammenlignet med konkurrerende kompaktkameraer, mens flere av de beste smartelefonene klarer seg bedre på dette punktet.
For femten år siden var Canons IXUS-serie en kjempesuksess innen innen pek-og-knips-kameraer. Senere ble også Canons PowerShot-serie redesignet til å være kameraer i lommestørrelse. I en tid der smarttelefoner og de tilhørende applikasjonene ligger i lommen på nesten alle mennesker, kan man godt undre seg over at det fortsatt er et marked for disse små, digitale lommekameraene hvor det bare er zoomstyrken som skal lokke fotografene.

Konklusjon

Det er imponerende at Canon har kunnet stappe inn 25x zoom i et så lite kamera. Vi blir ikke like imponert av bildekvaliteten og programutvalget. Her presterer ikke kameraet noe særlig bedre enn en smarttelefon.

Spesifikasjoner

Merke
25
Megapiksler
20
Brennviddeforl./optisk zoom
25-625
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
2,5
Maks ISO
3200