Canon PowerShot SX70 HS

På papiret ser Canons nyeste skudd på stammen i denne klassen sterkt ut med mange gode funksjoner – men i praksis er sannheten en annen.

av Utstyrsguiden #Kamera #25
7.1

Canon PowerShot SX70 HS hører til i kategorien med kompaktkameraer med superzoom. Kameraet er utstyrt med 65x zoom tilsvarende 21–1365 mm som dekker de fleste behov for både vidvinkel og ekstrem tele. ­Utformingen av kameraet minner om de minste EOS-speilrefleksene. Det har en elektronisk søker av den gode OLED-typen, en fleksibel skjerm på 3,0 tommer og kan filme 4K-video og ta bilder i råformat. Oppløsningen er økt fra 16,0 megapiksler til 20,2 megapiksler i forhold til forgjengeren SX60 HS.
Dessverre er det likevel vanskelig å få øye på flere bildedetaljer. Den lille bildebrikken gjør det ikke bedre enn de fleste gode smarttelefoner. Faktisk er bildedannelsen og skarpheten skikkelig skuffende. På vidvinkel er detalj-gjengivelsen akseptabel, men fra mellomområdet og ut til maksimal tele blir detaljene svært uklare. ­Problemet blir enda verre når man beveger seg over ISO 400 – og det er det vanskelig å unngå. Høyeste ISO-verdi er 3200, og den er rett og slett ubrukelig.
Det er vanskelig å plassere ­fokus-punktet akkurat der du vil, for det er verken noen berøringsfølsom skjerm eller en styrespak. Piltastene er dedi-kert til for eksempel eksponeringskompensasjon, blits og bytte til manuelt fokus eller makro, og vil du bruke disse til å flytte fokuspunkt må du aktivere dem først. Det betyr at det er veldig vanskelig å få det optimale ut av kameraet. Imidlertid er både den innebygde ansiktsgjenkjenningen og følgefokus svært pålitelig. SX70 HS tar SD-kort, og de settes inn i bunnen under samme deksel som batteriet. Har du kameraet på stativ, er det dessverre ikke mulig å bytte noen av delene.

Konklusjon

Stort zoomområde og god ansiktsgjenkjenning. God og klar elektronisk søker og mulighet for å fotografere i råformat.

Høy pris for skuffende bildekvalitet med svak detaljgjengivelse. Fokus­innstillingene er trøblete.

Spesifikasjoner

Merke
25
Megapiksler
20,2
Brennviddeforl./optisk zoom
65
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
3200