Canon PowerShot SX740 HS

Det er ikke mange nyheter i det nyeste medlemmet av Canons SX-serie med kompaktkameraer i lommeformat. Men til gjengjeld imponerer én av dem.

av Utstyrsguiden #Kamera #25
8.9

Canon PowerShot SX740 HS er et av de beste lommekameraene med superzoom på markedet. Først og fremst på grunn av den skarpe zoomen som ­tilsvarer hele 24–960 mm. Den støttes av en god bildeprosessor, s­ikkert ­kontrastbasert autofokus og ikke minst en bildestabilisering som gjør jobben sin. Fargegjengivelsen, kontrast­styringen og ­detaljgjengivelsen er svært god for et kamera i denne klassen. Som på forgjengeren er maksimal ­oppløsning 20,3 megapiksler. En liten ulempe er at ISO-verdien kun går til 3200 – men da er du ­sikker på å slippe ISO-støy i ­bildene. SX740 HS er oppgradert på fart, og vi tok bildeserier med enkelt-autofokus med ni bilder pr. sekund over et par sekunder, og så går det tregt. Med følgefokus lover Canon 7,4 bilder i sekundet. Vi opplevde det som veldig motivavhengig. Uten autofokus kom vi opp på vi 10,0 bilder pr. sekund, flotte tall for et kamera i denne klassen. Ved å vippe skjermen opp og framover går kameraet i selfie-mode, og i menyen kan du da velge ­digital uskarphet i bakgrunnen. Autofokus er ­effektivt, også på kontinuerlig tilstand, men ansiktsgjenkjenningen overser ofte ansikter i motivet. Designet og finishen er elegant, og ergonomien er god med et håndgrep av gummi. LCD-skjermen på 3,0 tommer er lys, skarp og enkel å lese av. Den er ikke ­berøringsfølsom, men det gjør ikke så ­mye. På et så lite kamera kommer man lett borti den og utfører en uønsket innstilling. Fotoentusiastene kan glede seg over manuelle innstillinger og alle de klassiske automatiske funksjonene, men dessverre kan man fortsatt ikke fotografere i råformat. Kameraet har Wi-Fi og Bluetooth, og det fungerer upåklagelig. I tillegg har SX740 HS fått 4K-video.

Conclusion

Imponerende flott bildekvalitet over hele zoomområdet, prisen og størrelsen ­tatt i betraktning. God bildestabilisering og effektivt autofokus.

Den smarte ansiktsgjenkjenningsfunksjonen lar seg lett lure, og vi savner en elektronisk søker og mulighet for å fotografere i råformat.

Spesifikasjoner

Merke
25
Megapiksler
20
Brennviddeforl./optisk zoom
40x
LCD-skjerm
3”
Bilder/sekund
9
Maks ISO
3200