Canon COOLPIX AW120

Som det eneste kameraet i klassen byr Nikon på 24 mm vidvinkel. Bildekvaliteten er fin, og dessuten kan en glede seg over at det er gps.

#Kamera #Canon
8.4

Også i den nyeste versjonen, AW120, fås Nikons actionkamera i en kamuflasje-farget finish. Det fås også i svart, blå eller knall rød. Bildekvaliteten er fin, noe som ikke minst skyldes en god detaljgjengivelse. Objektivet er lyssterkt, så du kan holde deg på lavere ISO, og bildestøyen er kraftig på høy ISO for kameraer i denne klassen. Zoomområdet tilsvarer 24-120 mm. Med 24 mm kan du komme nærmere motivet og dermed få færre urenheter i vannet mellom kameraet og motiv enn med andre modeller i denne klassen. Det er likevel litt som ses. Til gjengjeld lurer vi på hvorfor et så spesialisert kamera ikke har en hvitbalanseinnstilling til undervannsbilder. Det er et undervannsprogram, men det er ikke så bra, da det låser alle andre innstillinger enn bildestørrelse og eksponeringskompensasjon – og hvitbalansen er den normale Auto. Det trekker ned på bildekarakteren, da hvitbalansen ikke er helt nøyaktig. En funksjon vi liker, er gps-en. Utover koordinater i jpeg-
filen kan du også på et kort på skjermen vise hvor bildet er tatt, og hvilken vei kameraet pekte. Ergonomien er gjennomsnittlig. Du får ikke godt tak i det glatte kameraet, og pakningen inn til kort, batteri og tilkobling føles ikke helt overbevisende. Knappene er små og tettsittende, og zoomknappen er vanskelig å treffe.

Konklusjon

Som det eneste kameraet i klassen byr Nikon på 24 mm vidvinkel. Bildekvaliteten er fin, og dessuten kan en glede seg over at det er gps.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
15,9
Brennviddeforl./optisk zoom
5x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
7,0
Maks ISO
6400