canon200D_03

Canon EOS 200D

EOS 200D er Canons minste og letteste speilreflekskamera. Det er elegant og velfungerende og tar gode bilder. Teknologisk henger det imidlertid litt etter.

av Utstyrsguiden #Kamera #25
8.9

Canon EOS 200D imponerte oss til tross for den rimelige prisen. Det er nemlig lekkert og elegant og ikke mye større enn et systemkamera. Det fine samspillet mellom knappene og den berøringsfølsomme skjermen gjør det enkelt å stille de fleste av kamerafunksjonene.
En uheldig utformet Av/På-knapp gjør det altfor enkelt å sette kameraet til
filming i stedet for fotografering. Den
billige søkeren er god til å være en søker av denne typen, men den er ikke så lys og skarp som en ekte prismesøker. Skjermen er fin for kamerainnstilling,
men den er mindre pålitelig for å vurdere bildene. I begynnelsen fikk vi en del lettere overbelyste bilder, fordi vi brukte eksponeringskompensasjonen. Her måtte vi bruke
histogrammet og ikke skjermbildet.
Autofokus er god for vanlig bruk. Ni fokuspunkter i rutemønster er klassisk Canon, vi så det for første gang med EOS 400D.
Bildekvaliteten er glimrende med god eks­ponering, fin detaljgjengivelse og flotte farger under selv vanskelige lysforhold. Opptil ISO 6400 blir bildene flotte. ISO 25 600 blir så absolutt brukbart.
Canons nye kitobjektiv, EF-S 18–55 mm F4.0-5.6, er et hyggelig bekjentskap. Mekanisk virker det å være av langt bedre kvalitet enn tilsvarende fra andre, og optisk er det virkelig godt. EOS 200D filmer i opptil Full HD. Vi hadde forventet 4K.
Alt i alt har EOS 200D det familiefoto-
grafen trenger. Det er lite, presentabelt, lett og forholdsvis enkelt å bruke. I tillegg tar det glimrende bilder. Hvis du derimot trenger et kamera som tak­ler krevende situasjoner, som for eksempel sport eller andre raske motiver,
ville vi nok heller ha gått for det litt større
og mer avanserte EOS 800D.

Conclusion

200D er et kompakt og elegant speilreflekskamera som tar gode bilder og er en fornøyelse å bruke. En veldig god kandidat for nybegynnere og mindre øvede.
Autofokus er fortsatt Canons gamle traver med ni punkter i rutemønster midt i bildet. Dessuten er videooppløsningen fortsatt ikke spesielt imponerende.

Spesifikasjoner

Merke
25
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,6
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
5
Maks ISO
51200