Canon EOS 650D

Menyen er testens mest brukervennlige, og det er et stort pluss at den store lcd-skjermen kan vippes og dreies i alle retninger, og at lys, farge og eksponering gjengis korrekt.

av Utstyrsguiden #Kamera #Canon
8.9

Canon stilte til test med EOS 650D, da EOS 700D enda ikke var klar i testperioden. Det gjorde ikke noe. Forskjellene mellom 650D og den nye 700D er få og små, og 650D vil holde seg på markedet en god stund til en merkbart lavere pris. Derfor er 650D attraktiv for den prisbevisste fotografen. Kameraet ligger godt i hendene, og selv om noen knapper er små, og andre sitter ganske tett, venner man seg til dem. Dessverre aktiverer kameraets på/av-bryter også videofunksjonen, og det er for lett å ved et uhell stille inn kameraet på video i stedet for foto. Menyen er testens mest brukervennlige, og det er et stort pluss at den store lcd-skjermen kan vippes og dreies i alle retninger, og at lys, farge og eksponering gjengis korrekt. Skjermen er berøringsfølsom som på en smarttelefon, og det er lett og intuitivt å bruke denne måten å stille inn kameraet på. Systemet fungerer fint ved normal fotografering og enda bedre ved live view, hvor man f.eks. kan peke på det som skal være skarpt, hvorpå kameraet straks fokuserer. Det er inngang til fjernkontroll og mikrofon. Autofokus måles i beskjedne ni punkter i bildesentrum. Søkerbildet er synlig mindre enn Pentax’, men lyst og skarpt. Autofokus fungerer raskt og presist ved normal fotografering. Ved live view er den ikke så sikker, og fokusmotoren støyer når man fokuserer ved video. Med Canons nye STM-objektiver, som er tilbehør til 650D og standard med 700D, glir fokuseringen mer jevnt ved videoopptak. STM-objektivet har samme spesifikasjoner, men er litt større.

Godt allroundkamera

EOS 650D leverer en virkelig fin bildekvalitet, hvor det har testens høyeste score. Fargegjengivelsen heller mot den forsiktige siden, men hvis man bruker Picture Style-funksjonen til å trimme jpeg-bildedannelsen, ligger fargene på topp, og kameraet håndterer blandingslys meget fint. Eksponeringen håndterer normale og lyse motiver fint, men blir lurt av mørke. EOS 650D er finkornet på lav ISO, som det fremgår av grafikken, men ved ISO 25 600 er bildene så kornete at man bør unngå den om det er mulig. 650D har alt i automatikk, så nær som kreative opptaksfiltre. Det er en velfungerende HDR-funksjon som tar tre bilder og automatisk smelter dem sammen til ett. Den fungerer fint, men ikke helt på nivå med de beste.

Conclusion

Når Canon står som vinner, er det takket være en meget fin bildekvalitet under de fleste forhold, kombinert med en høyst
attraktiv pris.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
17,9
Brennviddeforl./optisk zoom
1,6x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
5
Maks ISO
25600