Canon EOS 6D

Kommer du fra et mindre Canon-speilrefleks, vil du raskt venne deg til 6D. Menysystem og knappelayout er nok markedets beste akkurat nå.

#Kamera #Canon
8.6

Kommer du fra et mindre Canon-speilrefleks, vil du raskt venne deg til 6D. Menysystem og knappelayout er nok markedets beste akkurat nå. I motsetning til Canons dyrere modeller har 6D innebygd gps og wi-fi, men disse tapper batteriet tomt i løpet av dagen hvis man glemmer å slå av disse funksjonene. Bildekvaliteten ligger under de dyrere modellene, men det ses kun når man har direkte sammen-
lignbare bilder. Faktisk overgår den marginalt de øvrige EOS-ene på høy ISO i svakt lys på grunn av sin relativt lave oppløsning og derav større piksler. Eksponeringen er ganske sikker, men man må jobbe med eksponeringskompensasjonen på lyse motiver. Også mørke kan lure kameraet. EOS 6D er best til rolige motiver.
Seriefotografering tas med 4,5 bilder per sekund, og autofokusen var primitiv og litt treg allerede da kameraet kom i 2012. Kameraet selges i sett med
Canons nye EF 24-105mm F3.5-5.6 IS STM som er billigere, men mekanisk og optisk ikke på nivå med det klassiske EF 24-105mm 4.0L IS USM med rød ring.

Konklusjon

Til landskap, arkitektur og portretter er 6D et glimrende valg.
Kameraet er ikke for stort og tungt.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
20
Brennviddeforl./optisk zoom
1,0x
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
4,5
Maks ISO
102400