Canon EOS 6D

EOS 6D er et flott allroundkamera med tanke på prisen. Til sport og action kreves det bedre autofokus og litt raskere seriefotografering.

#Kamera #Canon
8.9

Full-frame-modellen EOS 6D er et velfungerende speilrefleks. Designen ligner veldig på EOS 7D, og det er utstyrt med samme prosessor som EOS 5D Mark III. Det er fullt integrert i det store Canon-systemet. Du kan velge mellom to kitobjektiver, 24-105mm F4.0L og det nye, litt dyrere og litt skarpere 24-85mm F4.0L, som vi har brukt til testen. EOS 6D ligger bra i hendene, og den fantastiske menyen er enkel å bruke på skjermen. Søkeren er lys og stor, men viser bare 97 prosent av motivet. Det er knapper til alle de viktigste funksjonene, og funksjonsknappen Q gir tilgang til enda flere funksjoner, som f.eks. kontraststyring. Det er ikke innebygd blits, som ellers ville vært god å ha som oppmykningslys. Dessuten er autofokusen litt eldre og litt primitiv konstruert med 11 punkter. Den er rask nok, men dekker ikke over de største delene av bildet, og bare det midterste punktet er av krysstypen. Våre målinger av hvor lange serier kameraet kan knipse ga 156 jpeg-filer. Det er et greit resultat, som til dels skyldes at toppfarten er 4,5 bilder i sekundet. Kameraet har både innebygd wi-fi og gps.

Oppløsning og detaljgjengivelse lar ikke mye være igjen til ønskelisten, og målinger av støy er fine over hele skalaen, som fortsetter helt opp til ISO 102 400, noe som er rekord i denne klassen. Likevel gjør du klokt i å holde deg på ISO 25 600 eller under, da støyen tar hardt tak i detaljene på de høyeste verdiene i svakt lys. Eksponeringen er generelt sett sikker, men spesielt på lyse motiver må det jobbes med eksponeringskompensasjonen. Det er også lett på de store EOS-modellene, hvor det skjer via et hjul bak på kameraet. 6D kan rette fargefeil og vignettering på originalobjektiver, men merkelig nok ikke fortegning, som flere konkurrenter gir en mulighet til.

Fantastisk bildekvalitet

Videokvaliteten er like flott som fotokvaliteten. Her kan den ekstra elektroniske skarpheten virke en tanke overdreven. 6D kan utstyres med en ekstern mikrofon, og lyden kan tas opp automatisk eller manuelt. Vindstøy er under god kontroll, men vi savner inngang til hodetelefoner, og det er støy fra bildestabiliseringen i den innebygde mikrofonen.
Når det er sagt, er 6D et veldig helstøpt og velfungerende kamera.

Konklusjon

EOS 6D er et flott allroundkamera med tanke på prisen. Til sport og action kreves det bedre autofokus og litt raskere seriefotografering.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
20,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,0x
LCD-skjerm
3,0
Bilder/sekund
4,5
Maks ISO
102.400