Canon EOS 70D

EOS 70D er et av de større speilreflekskameraene i testen. Det gir litt ekstra å bære på, men gir til gjengjeld pondus og god ergonomi under fotograferingen.

#Kamera #Canon
8.9

EOS 70D er et av de større speilreflekskameraene i testen. Det gir litt ekstra å bære på, men gir til gjengjeld pondus og god ergonomi under fotograferingen. Spesielt til naturfotografering er det et stort pluss at skjermen fritt kan vippes og dreies i alle retninger. Den er til og med berøringsfølsom, og de fingernemme mulighetene er særdeles godt integrert med kameraets øvrige innstillinger. I forhold til forgjengeren 60D er 70D blitt oppgradert med den gode autofokusenheten fra EOS 7D til actionbilder. Den har 19 fokuspunkter. Det er mindre enn halvparten av f.eks. Nikon D7100, og de dekker da også et mindre område. De 19 punktene kan velges enkeltvis, i grupper, eller alternativt kan automatikken selv velge hvilke som skal brukes. Det er ikke så lett å velge punkter som på kameraets forgjengere, men man venner seg til det. Til gjengjeld har 70D en ny fasedetekterende autofokus innebygd i sensoren. Den virker usedvanlig godt, og for første gang er autofokus under live view og videoopptak praktisk anvendelig på motiver i bevegelse. Den klassiske autofokusen er imidlertid fremdeles raskest og bør brukes ved normal fotografering. 70D har fått innebygd wi-fi, som kan brukes til å overføre bilder og fjernbetjening av de grunnleggende funksjonene. Kameraet er grundig tettet, men det er dessverre ikke Canons EF-S-objektiver.

Flotte farger

Bildekvaliteten er ganske fin, og ikke minst imponerer Canons fargegjengivelse under selv krevende forhold. Korn er godt under kontroll, og man kan trygt jobbe ved også de høyeste ISO-verdiene til f.eks. innendørs sport. Skarphet og detaljgjengivelse er fin og overgås bare marginalt av Nikon D7100. Kitobjektivene er gode, men dessverre kan 70D kun korrigere for vignettering, og ikke fortegning. For å få korrekt eksponering må det jobbes en del med eksponeringskompensasjonen. På 70D måtte vi gå opp til +1,5 på motiver som f.eks. D7100 eksponerte optimalt uten noen kompensasjon. Videoopptak blir flotte, og den nye autofokusen er testens beste til video. Den innebygde mikrofonen er følsom for vindstøy, men det er inngang til ekstern mikrofon, og lydstyrken kan stilles inn manuelt. Prisen gjelder kamerahuset alene, men vi fant 70D med kitobjektivet EF-S 18-55mm STM til 9890 kroner.

Konklusjon

EOS 70D er et herlig kamera med flotte farger og sterk fokus til video, men autofokus og eksponering når ikke helt opp til nivået på Nikon D7100.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
20,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,6x
LCD-skjerm
3,0
Maks ISO
25.600