Canon EOS 77D

Det dype grepet får EOS 77D til å ligge veldig godt i hendene, og samtidig er kameraet forholdsvis lett. Via en skjerm på toppen kan man sjekke innstillingene sine, som på de dyrere EOS-modellene.

av Utstyrsguiden #Kamera #25
8.6

Det dype grepet får EOS 77D til å ligge veldig godt i hendene, og samtidig er kameraet forholdsvis lett. Via en skjerm på toppen kan man sjekke innstillingene sine, som på de dyrere EOS-modellene. LCD-skjermen på baksiden av kameraet er berøringsfølsom og kan snus og vris i alle retninger. Dessverre er speilsøkeren liten og mørk, og man blir sterkt fristet til å bruke skjermen med live view i stedet. Autofokus fungerer raskt og presist, og man får gode innstillingsmuligheter, for eksempel å legge fokus i soner. På live view er det dessuten enkelt å plassere fokuspunkt på skjermen med fingeren, og velger du sporing følger autofokus svært nøyaktig det objektet man peker på. APS-C-brikken leverer et veldig godt detaljnivå for denne klassen.
Bildestøy blir ikke sjenerende før på ISO 12 800. Man kan ta serier på 6,0 bilder i sekunder, noe som er lite for denne klassen, og oppløsningen på filmopptak er bare Full HD. Her kan mange av
konkurrentene skilte med 4K.

Conclusion

Veldig flott bildekvalitet til en fornuftig pris. Meny og berøringsfølsom skjerm har godt samspill. Liten søker, og konstruksjonen virker noe billig. Ikke 4K-video, bare Full HD.

Spesifikasjoner

Merke
25
Megapiksler
24
Brennviddeforl./optisk zoom
1,5
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
6
Maks ISO
51200