Canon EOS 850D

Canons nye kamera for fotografer som holder seg til tradisjonelle speilreflekser, virker på mange måter gammeldags og klossete, men bildene blir gode.

av Utstyrsguiden #Kamera #Canon
8.3

Canons nye kamera for fotografer som holder seg til tradisjonelle speilreflekser, virker på mange måter gammeldags og klossete. Utformingen minner om andre EOS-kameraer fra den tresifrede serien. Det har virkelig god ergonomi, men det skjøre plastmaterialet får EOS 850D til å virke billig – og det er det ikke. Til en pris på rundt 9500 kroner spenner Canon nesten ben på seg selv. Deres eget speilløse alternativ EOS M50 fås nå for rundt 6000 kroner. Det har samme oppløsning og en veldig god elektronisk søker på 2,36 millioner punkter – og da kan også kameraet ta ti bilder i sekundet i motsetning til de 7,5 som EOS 850D klarer. Og ser vi på konkurrerende merker i samme prisklasse, kan du f.eks. skaffe deg det svært gode speilløse systemkameraet Fujifilm X-T30 eller et robust arbeidsjern som Nikon D7500 hvis du sverger til speilrefleks. Begge alternativene har mer på lager enn EOS 850D.
Selv om dette er et tradisjonelt speilreflekskamera, har Canon også forbedret flere ting. Det gjelder 4K-video, den raske DIGIC 8-prosessoren som vi også finner i de større modellene, og ikke minst kameraets autofokus, som har 45 fokuspunkter av den presise krysstypen når du bruker den optiske søkeren. De jobber raskt og sikkert. Bruker du skjermen med live view, er det 143 fokuspunkter, og det er også her kameraets sikre ansikts- og øyegjenkjenning kan brukes. Det krever bare at du står med kameraet foran deg når du skal ta f.eks. portretter, hvilket ikke er optimalt. Actionfotografer vil også ha mer glede av den optiske søkeren, men den virker liten og mørk.
Til gjengjeld er bildekvaliteten virkelig god. Bildene blir veldig detaljerte, og eksponeringen er sikker. Det er rett og slett vanskelig ikke å få et pent bilde med EOS 850D. Selv på ISO 12 800 har kameraet god kontroll på bildestøy.

Konklusjon

Billedkvaliteten er virkelig god med fine farger og detaljer. Det er rett og slett vanskelig ikke å få et pent bilde med EOS 850D – selv på høy ISO-verdi. Likevel virker kameraet lite tidsmessig, og prisen er for høy.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
24,0
Brennviddeforl./optisk zoom
1,6x
LCD-skjerm
3,0”
Bilder/sekund
7,5
Maks ISO
51.200