Canon EOS 90D

Speilreflekskameraet EOS 90D er et overraskende trekk fra Canon i en tid der de fleste produsentene prioriterer speilløse modeller.

av Utstyrsguiden #Kamera #Canon
8.7

Speilreflekskameraet EOS 90D er et overraskende trekk fra Canon i en tid der de fleste produsentene prioriterer speilløse modeller. EOS 90D er da også lansert samtidig med det speilløse systemkameraet EOS M6 Mark II med samme APS-C-brikke. Sverger man til et klassisk kamera med optisk søker, er 90D et godt valg, men det føles gammeldags, og søkeren er liten. Imidlertid er ergonomien og brukervennligheten herlig. Kameraet har høyest oppløsning i klassen, og detaljnivået er også veldig høyt, selv om noen konkurrenter klarer seg litt bedre. Opp til ISO 12 800 er
bildekvaliteten god. Med 10,0 bilder i sekundet i full oppløsning og sikker autofokus er kameraet velegnet for dyre- og actionbilder. Det har 45 fokuspunkter når man bruker søkeren, mens man har hele 5481 punkter til rådighet på live view. Her kan man utnytte kameraets øyeregistrering, som er god for portretter, men ikke er helt på nivå med klassens beste. Kameraet er værtettet.

Konklusjon

Høy oppløsning med flott bildekvalitet. God ergonomi med en god styrespak.
Ingen direkte USB-lading. Søkeren er liten.

Spesifikasjoner

Merke
Canon
Megapiksler
32,3
Brennviddeforl./optisk zoom
1,6
LCD-skjerm
3
Bilder/sekund
10
Maks ISO
25.600